A început CALVARUL. Un nou val de SCUMPIRI. Toți românii vor fi afectați

Tomana aceasta nu vine cu știri liniștitoare. S-au majorat pensiile și s-au majorat salariile bugetarilor. Tichetele de vacanță au fost folosite în mare parte. Încă mai este loc de promisiuni pentru că există destui creduli care speră să ducă o viață decentă. Numai că banii luați se vor risipi cu ușurință datorită scumpirilor.

Deja, după scumpirea de la 1 august a gazelor, adevăratele scumpiri vor începe în această toamnă.  Litrul de motorină a trecut de şase lei, iar luna aceasta vom plăti primele facturi majorate la gazele naturale.

Asta în condiţiile în care, anul trecut, în toamnă, un litru de motorină costa 4 lei şi 60 de bani.

În acest moment litrul de motorină este mai scump decât cel din Ungaria, Cehia, Austria, Spania, Malta, Letonia, Lituania, Polonia, Bulgaria şi Luxemburg iar prețul benzinei îl depășește pe cel din Ungaria, Polonia şi Bulgaria.

Urmează încă un şoc în piaţă, spun analiştii: se va scumpi şi energia electrică, iar cursul valutar va fi puternic afectat.

Economiştii avertizează că preţurile ar putea fi artificial crescute de către producători şi distribuitori. Asta după creşterile salariale din sectorul bugetar.

În 2018, traiul în România este mai scump faţă de acum 17 ani cu 257%. Preţurile au crescut cel mai mult din 2000 încoace, conform unui studiu Eurostat. Majoritatea mărfurilor și serviciilor s-au majorat de cel puțin 250-350 de ori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *