Tudorel Toader pregătește MUTAREA de ȘAH-MAT! Iohannis și Augustin Lazăr, VIZAȚI de ULTIMUL anunț

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că marți va prezenta procedura și graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. De asemenea, Tudorel Toader a precizat pe pagina sa de socializare că nu va renunța la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Săptămâna trecută, Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

În raportul privind activitatea managerială a procurorului general se precizează că preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi verificat regularitatea procedurii de numire a lui Augustin Lazăr, propunerea fiind făcută de ministrul Justiţiei de la acea dată cu nerespectarea prevederilor legale.

În mesajul postat pe Facebook, Tudorel Toader lasă de înțeles că dosarul în care a fost aprobat și semnat decretul de investitură nu ar avea un conținut identic, putând fi adăugate alte foi în timp ce dosarul s-a plimbat de la Ministerul Justiției la CSM și la Cotroceni.

„Maine voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine voi face public si continutul dosarului de candidatura.

Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic ! PS: Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportuna politic/ nu este oportuna” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvata” !!!”, a scris pe Facebook, ministrul Tudorel Toader

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *