Teleormanleaks. Fiul lui Dragnea SE FEREA DE TATĂL LUI. Manevre nevinovate şi facturi matinale cu directorul Tel Drum

Foto: Cotidianul.ro

Foto: Cotidianul.ro

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat luni mai multe documente despre care susţin că ar fi fost găsite într-o valiză de un bărbat din Teleorman şi care ulterior le-ar fi predat la redacţia acestora. Printre altele, în respectivele documente apare şi fiul lui Dragnea, Valentin Dragnea, care avea o relaţie foarte apropiată cu Petre Pitiş, fostul director al Tel Drum.

Rise Project: „Într-o noapte de miercuri, pe la două dimineața, fiul lui Liviu Dragnea i-a trimis un email directorului general Tel Drum, Petre Pitiș, pe adresa personală. Venise vara lui 2010. Ștefan Dragnea termina anul trei de facultate, dar școala vieții îl ținea treaz.

Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poți ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru mașini. Te rog frumos.”

Și Tel Drum a plătit până s-a întors iarna. Curgeau facturi precum cea de pe 14 decembrie 2010, care i-a torpilat inbox-ul lui Pitiș cu douăzeci de minute înainte de prânz.

“Asta chiar e ultima. Am terminat tot la mașină.”

Dragnea Junior tocmai termina de tunat cel mai puternic Volkswagen Golf din lume. O rachetă albastră upgradată la 776 de cai-putere. Șmecheria a costat 78.000 de euro.

Un pachet de informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui.

Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ, printr-o suită de întâmplări banale și atât, pe care le vom relata atunci când oamenii nu vor mai avea nevoie de protecție.

“TELEORMAN LEAKS”

Informațiile sunt arhivate pe trei suporturi digitale, majoritatea fiind documente în format electronic. Cele mai recente au fost salvate pe 26 iunie 2017.

Zile încordate atunci.

Procurorii anticorupție lucrau deja la dosarul de crimă organizată, în prima fază operativă, premergătoare mișcărilor de forță în teren, când ancheta judiciară e strict secretă.

Au bătut oficial la ușa Tel Drum o lună mai târziu, într-o vineri dimineață, pe 4 august 2017, iar descinderea s-a lăsat cu audieri și ridicări de calculatoare și hârtii. La scurt timp, pe 22 august, Petre Pitiș, directorul general al companiei, venea la sediul central DNA ca să asiste procedural la percheziția informatică a computerelor.

„Nu mă simt vizat absolut deloc”, reacționa Liviu Dragnea în aceeași zi, când l-a prins presa: “Mă doare că sunt oameni care suferă din cauza mea şi cred că e o nedreptate. În rest, pot să facă percheziţii şi la calculatoare, şi la telefoane, şi la porci”.

Încercuit de ziariști la ieșirea din procuratură și întrebat dacă e interfața lui Dragnea, directorul Petre Pitiș a exclamat la rândul său: “M-aţi înnebunit cu personajul ăsta!”.

Asumându-și public pachetul majoritar de acțiuni Tel Drum, Pitiș a adăugat: “N-am o relație personală cu domnul Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era preşedinte al Consiliului Judeţean, nu a semnat el contractele, ci un vicepreședinte.

Le-am citit, procesat, analizat. Intră în scenă omul-cheie din Tel Drum, căruia îi lipsește o valiză, au mai scris jurnaliştii de la riseproject.ro

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *