Românii de pretutindeni au sărbătorit Ziua Națională a României. Pe întreg mapamondul s-a intonat IMNUL NAȚIONAL

La Paris, Londra sau Madrid, românii au sărbătorit Ziua Națională a României. Aflați chiar și la mii de kilometri de țară, milioane de români au fost alături de cei rămași acasă această zi. Sute de evenimente festive  au fost organizate în întreaga lume, acolo unde există comunități de români. Imnul patriei mamă, România a fost intonat pretutindeni pe mapamond.

La Paris, momente festive s-au desfăşurat la Arcul de Triumf, unde sute de oameni au asistat la o defilare cu steagurile României. A urmat un moment de reculegere pentru cei care şi-au dat viaţa pentru ca Marea Unire să poată fi înfăptuită, iar flacăra de la Arcul de Triumf a fost reaprinsă în onoarea Centenarului.

Şi în Spania, unde trăieşte cea de-a doua cea mai mare comunitate de români din afara graniţelor, a fost marcată Ziua Naţională. La Madrid, în piaţa Puerta de Sol, pe clădirea guvernului regional a fost proiectat steagul ţării noastre, iar cântecele populare au răsunat în centrul capitalei spaniole.

Şi peste Ocean, Ziua României a fost sărbătorită cu multă emoţie. La Chicago a avut loc o recepţie presărată cu numeroase momente artistice.

Tot la Chicago, copiii românilor au pus în scenă „Moș Ion Roată și Unirea” şi au intonat imul naţional.

De la New York, românii au transmis şi ei mesaje de Centenarul Marii Uniri.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *