La Bruxelles a fost desfiinţat CRĂCIUNUL? Europarlamentarul Mircea Diaconu dă cărţile pe faţă. „Este periculos ce se întâmplă”

Europarlamentarul Mircea Diaconu a avut o reacţie foarte dură pe pagina sa de socializare după ce a văzut că la în capitala Uniunii Europene se iau măsuri care contravin tradiţiilor fiecărui stat membru. Potrivit lui Diaconu, „sărbătorile nu sunt de Crăciun, sunt de iarnă”. Subtil şi cu perversitate vicleană, politicienii care conduc UE vor să creeze o Europă în care să nu mai existe noţiunea de identitate naţională şi nici diferenţe de religie şi tradiţii specifice fiecărui stat

“Din fericire, în țara noastră, care este suficient de provincială în sensul bun al cuvântului, există măcar două dintre spațiile de timp și de stare ale națiunii și asta însemnă Crăciunul și Paștele în care lumea se așează pe loc și se întoarce spre sine, măcar pentru un timp. Atunci lucrurile se resetează, te aduni și asta contează. Însă mă sperie îngrozitor și mă supără în mai mare măsură un lucru. La Burxelles, acolo unde mă duc eu cam des, că nu am încotro, de o vreme nu mai există Crăciun, sărbătorile nu sunt de Crăciun, sunt de iarnă. De ce? Ca să nu jignim religios pe tot felul de alte națiuni care au alte religii și care vin, nu știu de ce vin, poate că nici ei nu știu de ce vin. Păi domnule am și eu o întrebare. Europa este un spațiu creștin e clar chestia asta? Așa s-a născut. Toate țările din Europa…suntem creștini și nu trebuie să agresezi pe nimeni cu asta. Se practică un fel de autoflagelare, un fel de extirpare a bunului din noi. Bunul din noi este scos, este negat. Este foarte periculos ce se întâmplă. E vorba despre iubirea aproapelui, de acceptare a celuilalt, așa sunt religiile. Și atunci care e problema? Eu cred în ceva, eu respect credința ta, eu respect credința mea, dar de o vreme e un fel de modă, un fel de cool european”, a declarat Mircea Diaconu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *