Becali şi spitalul în care bolnavii de cancer au tratament gratuit: „Ca să ajut oameni mai dau şi la stat cadou”

Gigi Becali este cunoscut atât ca patron al echipei de fotbal FCSB, dar şi ca unul dintre oamenii de afaceri care face multe acte de caritate. Recent, Becali a investit 15 milioane de euro în amenajarea unui spital în care bolnavii de cancer au parte de tratament gratuit. Clinica a fost amenajată în clădirea în care se aflau birourile Arcom. Referitor la acest obiectiv sanitar, Becali a afirmat că i-au ieşit deja vorbe.

„O dată am fost la spitalul ăla. Mi-au ieşit vorbe. M-am gândit că ăştia pot spune „ce faci tu, gratis?”. N-ai voie, este evaziune fiscală. Atunci am zis „emiteţi factura şi o plătesc eu”. Deci îmi plătesc eu la spitalul meu şi din bani aia mai plătesc la stat 20% sau 16% impozitul. Deci, cu alte cuvinte, ca să ajut oameni mai dau şi la stat cadou.

„Dacă vrei să te las să ajuţi oameni, îmi dai şi mie 16%”, cam aşa. Dar nu contează… Dacă ajut oameni, nu contează. De aia am făcut-o, ca să nu mai vină pe capul meu. Când vin oamenii le zic „du-te la spital”. Acum vreau să fac unul mai mare, în București, ca să nu mai am probleme eu în Bucureşti. Iniţial făcusem un proiect cu un spital mare şi unul mic.

Lucrasem la proiect şi l-am abandnat pe ăla mare că am zis că nu găsim doctori. Dar acum am înţeles că oamenii meu au început să ia legătura cu medicii români din străinătate”, a spus Gigi Becali la Antena 3

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *