Mijește adevărul? Liderul UDMR, expus ca falsificator al realității de către un alt fost vârf al formațiunii

Kelemen Hunor și Kovacs Peter. Foto: news.ro

Din câte au putut afla cei interesați să renunțe la șovinismul și ideile preconcepute vânturate din plin în România, secuii sunt oameni de onoare, obișnuiți și chiar încăpățânați în respectarea regulilor, legilor și, astfel, a cinstei lor. Acest fapt i-ar face, însă, imuni la manevrele politice, astfel că nu de puține ori politicienii maghiari recurg la diverse tertipuri și mai ales la dezinformare pentru a-i face pe cetățenii de etnie maghiară să acționeze ca o masă de manevră, utilă lor și, de la preluarea conducerii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România de către Kelemen Hunor, Ungariei și Rusiei. Secuilor li se ascunde adevărul, punându-li-se, în schimb, în față o versiune falsă a realității, care să-i facă să se simtă „vânați” de autoritățile române și, astfel, să se îndepărteze de tot ce este românesc. Astfel, se mizează că se vor lipi tot mai strâns de formațiuni politice care au demonstrat că, în afară de naționalism, nu promovează altceva decât modalități de subordonare față de Ungaria, în cele mai multe cazuri cea care le-a creat.

Un exemplu cât se poate de grăitor despre acestea este și faptul că, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, liderul UDMR, Kelemen Hunor, se declară extrem de revoltat de sentința definitivă a Curții de Apel Târgu Mureș, prin care colegul său de partid, primarul din Corund, a fost amendat cu aproape 100.000 de euro și amenință că această situație va fi adusă în atenția instituțiilor europene.

Adevărul ascuns de Kelemen Hunor este însă că amenda a fost dictată de instanță pentru faptul că primarul UDMR din Corund, Katona Mihaly, a refuzat să pună în executare o sentință definitivă. În schimb, Kelemen Hunor manipulează electoral și afirmă că amenda ar fi pentru amplasarea unei inscripții în limba maghiară pe Primăria Corund.

În mod surprinzător, propaganda mincinoasă a liderului UDMR și a formațiunii maghiare este demontată, în acest caz, chiar de către fostul secretar general al UDMR, Kovacs Peter.

Într-un editorial în limba maghiară publicat pe portalul transindex.ro, Kovacs demontează minciunile promovate de Kelemen Hunor în spațiul public și afirmă încă de la început faptul că „în statul de drept hotărârile judecătorești definitive trebuie respectate de primarii din secuime”.

Mai departe, Kovacs subliniază în editorialul său ceea ce s-a întâmplat în realitate în cazul primarului UDMR din Corund, amendat definitiv de instanță: „un cetățean al unui stat constituțional nu a fost dispus să se supună unei decizii judecătorești definitive. Primarul nu a aplicat legea. A fost pedepsit pentru că a făcut asta”. „Ce era de așteptat? Aplauze?”, scrie Kovacs Peter.

Kovacs sugerează chiar că banii ar trebui cheltuiți pentru cauze nobile, iar primarii ar trebui să respecte legea.

Pentru faptul că a spus adevărul, este probabil ca, în mod discret sau fățiș, Kovacs Peter să fie ostracizat, blamat că este „trădător de neam” și că a „pactizat cu dușmanul de clasă”, românii. Asta în caz că nu se reeducă și nu revine la susținerea cu înverșunare a „adevărurilor” emanate din Ungaria.

Ileana Kiss

Foto: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *