Vătafii pesedişti au ieşit la vânătoare de voturi înainte de alegeri. Doctoriţă şantajată pentru liste cu morţi şi persoane cu probleme mintale

 

Medicul de familie Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, a afirmat, vineri, că primarul din localitate ia cerut zeci de adeverinţe medicale pentru urna mobilă pentru a se putea deplasa cu aceasta la persoanele nedeplasabile.

 „Un primar PSD mi-a cerut adeverințe pentru urna mobilă, pe listă fiind morți, debili mintal și persoane deplasabile”, a declarat un medicul Nicoleta Disea

Dacă pentru peroanele cu diferite afecţiuni şi care nu se pot deplasa la secţiile de votare, medicul a eliberat acele adeverinţe medicale, în schimb nu a putut face acelaşi lucru pentru persoanele decedate şi pentru cele care se pot deplasa singure. Enervat că doctoriţa nu i-a făcut pe plac, primarul a început s-o înjure adresându-i chiar şi ameninţări.

„Pe listă se aflau persoane decedate, bolnave psihic sau perfect deplasabile”, a mărturisit femeia.

„Acum câteva zile a venit la dispensar un subordonat al domnului primar Moraru. Mi-a dat o hârtie cu vreo 70 de nume și mi-a spus să le fac adeverințe pentru lista mobilă. I-am zis că nu i le fac pe loc pentru că am nevoie de timp să mă uit peste numele de pe listă. Primul lucru pe care l-am observat, la prima privire aruncată pe hârtia adusă de la primărie, au fost două nume de persoane care decedaseră de curând, una pe 12 mai, alta pe 17 mai. Știam pentru că eu însămi le făcusem certificatele de deces. Apoi am văzut că pe listă erau și persoane cu probleme psihice, oameni fără discernământ, debili mintal. Însă, tot acolo erau și oameni sănătoși, persoane perfect deplasabile. Îi cunosc pe toți, doar sunt medic în comună. Mi-am dat seama că pe domnul primar îl interesau doar ștampila și parafa mea. Am decis să nu-mi risc pâinea și meseria”, a povestit medicul Nicoleta Disea.

După tot acest scandal, primarul pesedist refuză orice dialog cu jurnaliştii care au încercat să obţină un punct de vedere în acest caz.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *