Mai multe trenuri pentru pelerinii care vor să-l vadă pe Papă. CFR Călători anunță rutele

Printre măsurile luate de autoritățile române, în contextul pregătirilor pentru vizita Papei Francisc în România se află și suplimentarea numărului de trenuri, de către CFR Călători, gândite să ajute deplasarea pelerinilor. Suveranul Pontif va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Garniturile de tren vor fi suplimentate în prima zi a vizitei, vineri, pe 31 mai 2019, pe rutele spre şi dinspre Bucureşti, iar sâmbătă, pe 1 iunie, cele care pleacă din Braşov, Miercurea Ciuc şi Iaşi.

Duminică, pe 2 iunie, trenurile vor fi suplimentate pe rutele Blaj-Sighişoara-Braşov, Blaj-Alba Iulia şi Cluj Napoca-Blaj.

Pentru evitarea supraaglomerării trenurilor, în această perioadă, CFR le cere pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria.

Punctele principale ale vizitei papale sunt oraşele Bucureşti, Miercurea Ciuc (sanctuarul de la Șumuleu-Ciuc, cartier al Miercurii-Ciucului), Iaşi şi Blaj. La acest ultim punct, Papa va ține o slujbă de beatificare a șapte episcopi martiri greco-catolici români, care și-au dovedit curajul și abnegația în timpul prigoanei comuniste. De asemenea, va vizita o comunitate și o biserică de romi din oraș (Parohia Barbu Lăutaru).

Autoritățile române au realizat pregătiri de peste nouă milioane de lei, destinate bunei desfășurări a evenimentului din 31 mai – 2 iunie 2019.

Ileana Kiss

Foto: CFR Călători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *