Scenariu bombă despre eliberarea lui Dragnea din închisoare. Detalii şocante ale analistului Cozmin Guşă

 

 Consultantul politic Cozmin Guşă a emis un scenariu-bombă despre variantele pe care Dragnea le-ar avea pentru a scăpa mai repede din închisoare.

Săptămâna trecută, Cozmin Guză a scris într-un editorial că problemele din justiţie ale lui Dragnea s-ar putea rezolva „doar prin decizia CCR din 5 iunie”. Potrivit analistului, „în această perspectivă, capătă o importanță crucială atât oficializarea candidaturii lui Dragnea la prezidențiale, cât și felul în care colegii lui vor fi sau nu solidari cu el, pe perioada scurtei detenții”, potrivit realitatea.net.

Marţi, la emisiunea amintită, Guşă face o analiză interesantă despre pârghiile pe care Dragnea le-ar putea avea pentru a scăpa mai repede de închisoare

Avocatul Ilie Iordăchescu a explicat că Liviu Dragnea s-ar putea folosi de o viitoare decizie a Curții, dacă aceasta ar hotărî că instanța de fond de trei judecători, care l-a condamnat, nu ar fi fost specializată pe infracțiuni de corupție.

„Liviu Dragnea are două posibilități de a ataca hotărârea definitivă, care s-a dat, în sensul ca s-ar prevala de decizii ale CCR, o primă decizie a curții care ar putea să fie folosită de Liviu Dragnea, care se referă la împrejurarea ca în opinia sa sau a avocaților săi completul de la instanța de fond de trei judecători nu ar fi fost specializat pe infracțiuni de corupție”, a spus acesta.

O altă posibilitate pentru ca Dragnea să iasă mai repede nu se mai poate ivi, decât după ce acesta va efectua doi ani şi patru luni de detenţie.

„După doi ani și patru luni ar avea posibilitatea de a fi eliberat condiționat, bineînțeles această perioadă ar putea fi redusă în condițiile în care Liviu Dragnea ar fi scos la muncă, dacă ar prefera să execute muncă în cadrul penitenciarului”, a spus avocatul lui Dragnea, Ilie Iordănescu.

De asemenea, Cozmin Guşă susţine că ar mai fi o variantă, şi anume, să devină scriitor peste noapte, urmând astfel exemplul altor grei din politică.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *