Scandal uriaş în direct. Replici acide între Firea şi Băsescu. „Sunteţi savant în bodegă. Nu mi-e frică de gura dumneavoastră spurcată”

 

La postul de televiziune România TV a izbucnit un scandal monstru între Gabriela Firea şi Traian Băsescu după ce fostul preşedinte a afirmat că fondurile Primăriei Capitalei au fost cheltuite nejustificat. Firea, în intervenţia telefonică, i-a spus lui Băsescu că minte cu neruşinare şi va ieşi din politică ca un mincinos

„Nu este prima dată când domnul Băsescu minte. Şi îmi pare rău că a fost şi primar general şi preşedintele ţării şi nu ar trebui să mintă. Bugetul Primăriei Capitalei nu a fost niciodată cum spune domnia sa în studio, de un miliard de euro. Şi anul trecut şi acum doi ani, execuţia noastră bugetară a fost de maximul 700 de milioane de euro din care mai mult de jumătate sunt bani care merg către subvenţii la transport şi termie. A veni, după ce ai fost primar general, să spui că bugetul Capitalei e de peste un miliard de euro şi sunt bani prost folosiţi e o mare minciună şi eu nu mai pot să accept să mă uit cum domnul Băsescu ne dă lecţii. Să dea lecţii cui mai crede”, a spus Firea.

Gabriela Firea: Nu trebuie să ieşim la televizor şi să minţim.

Traian Băsescu: Minciună fără ruşine a doamnei Firea: spune că nu are bani în condiţiile în care a cheltuit circa 200 de milioane de euro ca să înfiinţeze 21 de companii municipale care au fost constatate de instanţă a fi ilegal înfiinţate. Pentru clientela politică a băgat 200 de milioane în aceste firme.

Gabriela Firea: Domnule Băsescu, sunteţi un mincinos de cea mai joasă speţă. Nu ştiu de unde aţi scos această sumă.

Traian Băsescu: Doamna Firea, minţiţi fără ruşine.

Gabriela Firea: Dacă vreţi, ne vedem la judecată să demonstraţi ceea ce aţi spus, că s-au dat aceşti bani. Spuneţi numai minciuni. Ar trebui să vă fie jenă.

Traian Băsescu: Doamna Firea, vreţi dumneavoastră care nu minţiţi să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul Capitalei cu cele 21 de firme cu care aţi cheltuit circa 200 de milioane de euro?

De asemenea, dialogul jignirilor a continuat în aceleşi registru

Băsescu: Vă deranjează savanţii?

Firea: Poate sunteţi un savant de bodegă, nu de bibliotecă. Din păcate, ieşiti din politică foarte urât.

Băsescu: Dar cine v-a spus că ies?

Firea: Uitaţi că nu mi-e frică de gura dvs spurcată!

Basescu: Vă rog să rămâneţi o doamnă.

Basescu: Dna Firea, mintiti

Firea: Sunteti total dezinformat si daca nu aveti informatii corecte, nu mai dezinformati.

Basescu: Mintiti fara rusine, stiu ca proveniti din trustul Intact unde asta e viaţa cu minciunile, dar nu puteţi minţi la nesfârşit.

Firea: Daca vreti, ne vedem la judecata sa demonstrati ca s-au dat acesti bani

Basescu: La asta sunteti buna. Vreţi dvs care nu minţiţi să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul primăriei cu cele 22 de firme, cum aţi făcut excursii în Grecia pe all inclusive, cum aţi cheltuit pe spectacole de dimineaţa până seara.

Firea: Ar trebui sa va fie jena. Sunteti un mincinos si veti iesi din politica ca un mincinis

Basescu: Stiu ca sunteti nervoasa pentru ca cineva va spune adevarul. Sunteţi obligată să veniţi cu documente care arată cheltuielile pe care le-aţi făcut. Vedeţi hotărârile judecătoreşti şi pe urmă mă căutaţi. Dar de ce nu plătiţi. Credeţi că asta e replică? Minţind. Eu nu vă spun de cea mai joasă speţă. Dar dvs vă puteţi permite? Arătaţi bucureştenilor pe ce aţi cheltuit banii. Aţi risipit banii pe afacerile dvs şi cele din Ilfov.

Firea: Va rog sa veniti data viitoare cu dovezi si nu cu insailari

Basescu: Nu, sunteti dvs obligata sa venit cu cheltuielile pe care le-ati facut, ca ati facut totul pentru imagine

Firea: Si dvs ati venit numai cu buticuri. Sa va fie rusine, nu mai mintiti

Basescu: Dvs credeti ca asta e replica, mintind?

Firea: Sunteţi primarul zero. Un mincinos atât aţi fost şi vădă că şi acum la bătrâneţe arătaţi că aţi rămas tot un mincinos. Nu aţi făcut nimic la Primăria Capitalei, nu aţi făcut nimic ca preşedinte.

Basescu: Vedeti ca s-ar putea sa va dovedesc ca nu-s batran. De unde ma scoateti batran? Nu vreau ca un demagog ruşinos să spună pe ce aţi cheltuit bugetele. Replica se dă cu inteligenţă, nu cu minciuni.

Firea: Primarul general Băsescu zero. A trebuit să vină Videanu, Oprescu să facă ceva.

Băsescu: Am fugărit nişte câini. Dvs nici câini nu fugăriţi. Nu am nimic cu dvs, am cu minciunile pe care le spuneţi. Dezinformaţi continuu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *