Tichetele de vacanţă şi economia subterană din turismul românesc

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a vorbit, duminică, la Digi24, despre cupoanele de vacanţă acordate angajaţilor din sistemul bugetar.

Trif a spus că tichetele de vacanţă au scos la lumină mare parte din economia care funcţiona la negru, în condiţiile în care, anul trecut, numărul operatorilor care au depus cereri de licențiere la Ministerul Turismului a crescut cu 60%, iar în primul trimestru din acest an avansul este de circa 65%.

„Măsura acordării cupoanelor de vacanţă a scos la lumină foarte mare parte din economia care funcţiona la negru, pentru că aceste cupoane pot fi acordate şi preluate doar de operatorii care sunt licenţiaţi, autorizaţi de Ministerul Turismului. În 2018, am avut o creştere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului şi în primul trimestru al anului 2019 avem o creştere cu aproape 65%, faţă de 2018″, a afirmat ministrul Turismului.
Trif a precizat, însă, că această măsură nu reprezintă o subvenţionare, ci determină românii să îşi petreacă vacanţa în ţară. El a arătat, totodată, că acei 1450 de lei nu ajung decât pentru două-trei zile pe litoralul românesc.
Anul 2018 a fost primul în care s-au acordat tichete de vacanţă, iar beneficiari au fost aproape 1,2 milioane de români.

„Am infuzat aproape 400 de milioane (de euro, n.r.) în acest sector. Operatorii din turism ne-au cerut să nu renunţăm la această măsură, motiv pentru care şi în 2019 şi în 2020 o vom menţine. Ne gândim chiar să o îmbunătăţim, în anii următori”, a precizat Bogdan Trif.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *