Simona Halep a scris istorie! După o finală perfectă, Simona Halep este cea mai bună jucătoare din istoria tenisului feminin

Românca de 27 de ani este noua campioană de la Wimbledon, după o finalăîn care nu a greşit apropate deloc. A fost o finală perfectă!  ”Simo” și-a învins modelul în carieră, pe Serena Williams, iar înfrângerea a fost una usturătoare pentru cea considerată „cea mai bună jucătoare din istorie”. A fost un 6-2, 6-2, în numai 55 de minute, în care americanca nu a avut nicio șansă în fața Simonei.

13 este un număr norocos pentru Simona Halep, pentru că data de 13 iulie intră în istoria sportului românesc. Simona Halep (locul 7 WTA) este prima româncă ce câștigă Grand Slamul londonez.

La capătul unui duel dominat de la început până la sfârșit, Simona Halep a vorbit despre tot ce au însemnat cele două săptămâni petrecute la All England Club, despre ajutorul primit de la Darren Cahill, dar și despre sentimentul pe care l-a avut atunci când i-a transformat visul în realitate mamei sale. Tania Halep și-a dorit enorm ca fiica ei să devină campioană pe iarba londoneză.

„Sunt foarte sigură că a fost cel mai bun meci din carieră, sunt fericită pentru ce am realizat în aceste două săptămâni şi nu pot descrie ce simt după ce am câştigat Wimbledon. Este un sentiment destul de special”, a declarat Simona Halep la conferința de presă. Când a intrat în sală, a fost aplaudată de jurnaliști. „Acum simt că am câştigat turneul”, a comentat ea, cu umorul care nu a părăsit-o nicio clipă la întâlnirile cu presa de la acest turneu

Simona Halep a declarat, sâmbătă, în conferinţa de presă susținută după ce a devenit campioană la Wimbledon, că nu ştie ce o aşteaptă la revenirea în ţară, dar se așteaptă să aibă parte de o primire similară celei după cucerirea titlului de la Roland Garros.

„Aş vrea să mulţumesc ţării mele, pentru că mă susţine oriunde aş juca. A fost uimitor. Vă mulţumesc!”, a fost mesajul pe care l-a avut Simona Halep, la Londra, pentru fanii și spectatorii români.

Simona Halep intră în posesia unui cec în valoare de aproape 3 milioane de dolari și ajunge la un total de 33 de milioane de dolari acumulați din tenis. Halep ocupă deja locul 5 în ierarhia premiilor din toate timpurile în tenis.

Simona Halep se întoarce luni în țară. Va avea o mică vacanță, după care se va pregăti pentru următoarea mare confruntare: US Open.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *