Canotajul românesc: o nouă pagină de glorie scrisă în condiții grele

Sarasota-Bradenton: România a cucerit două medalii, una de aur și alta de bronz, la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret Sub23, desfășurat în Statele Unite ale Americii.

Medalia de aur a fost obținută de echipajul masculin de dublu – rame, format din Florin Sorin Lehaci și Dumitru Alexandru Ciobica. Tinerii canotori români au reușit să obțină timpul de 06:29:240, fiind urmați pe podium de reprezentanții Lituaniei și Greciei.

Medalia de bronz a fost adusă de echipajul feminin de patru – vâsle, alcătuit din Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și Tabita Maftei.

În finalele de duminică, alți sportivi români au reușit clasări pe locurile 4 și 5. La masculin simplu – vâsle (BM1x), Mihai Chiruță a ocupat locul patru, la doar trei sutimi de secundă de locul 3 și șapte sutimi de secundă de locul al doilea.

Echipajele masculine și feminine în proba de opt plus cârmaci au obținut clasări pe locul al patrulea, în vreme ce sportivii din proba masculină de patru rame (BM4-) s-au clasat pe locul al cinci-lea.

„Am avut o cursă foarte bună. Ne-am dorit foarte mult această medalie după înfrângerea de anul trecut. Ne-am antrenat foarte mult și am avut încredere în noi. Mulțumim pentru tot antrenorilor noștri!”, a declarat Dumitru-Alexandru Ciobică, medaliat cu aur în proba masculină de dublu rame.

Ileana Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *