Scandal la cuţite între Alexandru Cumpănaşu şi un fost ministru pesedist. „Nesimțitule! Domnul ăla ești tu cu …!”

Fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu, şi Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, fata care a fost victima călăului din Caracal, s-au certat în timpul unei emisiuni de televiziune.

Ursu a coordonat din fotoliul de ministru activitatea MI în timpul guvernării lui Petre Roman.

Tensiunea a atins cote maxime în momentul în care fostul ministru pesedist a fost întrebat în legătură cu problemele sistemului juridic din România, în condițiile în care oamenii legii ezită să intervină, în timp ce criminalii își văd nestingheriți de „treabă”.

„Din cauza degringoladei generale a unui sistem, în care vă garantez cu bruma de experiență pe care o am și nu vreau să țin teorii pentru domnul  ăla…”, a fost răspunsul fostului ministru Doru Viorel Ursu, moment în care spiritele s-au încins: „Eu sunt domnul ăla? Auziți, domnul fost ministru și papagal ce sunteți, vă spun: bună seara! Nu ai luptat dumneata pentru salvarea copiilor. Nesimțitule! Domnul ăla ești tu cu…! La revedere! O seară bună!”, a reacționat Alexandru Cumpănașu, vizibil iritat de afirmațiile fostului ministru.

Totodată, într-o altă intervenție publică recentă, unchiul Alexandrei Măceșanu, fetița ucisă cu sânge rece de un bărbat în vârstă de 66 de ani, fost mecanic auto, lansează acuzații dure la adresa procurorului-șef, dar și judecătorului din Caracal, considerați principalii vinovați pentru modul stângace în care s-a desfășurat ancheta în acest caz.

„Avem de-a face cu o incompetență crasă a procurorului de la Parchetul Teritorial Caracal pentru că el e comandantul, cel care coordonează ancheta. A aflat de acest apel la 112 la ora 11 și nu a dispus niciun fel de măsură de localizare a acestui apel până la ora 18, când a cerut Departamentului de Operațiuni Speciale să localizeze aparatul. Ce a făcut timp de șapte ore? Cred că ar merita să stea șapte luni la închisoare. Le-au furnizat locația în care se afla Alexandra la ora 23. De la ora 23, același procuror incompetent a mai stat să se gândească vreo trei ore, până la ora 1 și jumătate, ca să meargă la un judecător la care nu avea nevoie să meargă pentru avea de partea lui și Codul Penal și Constituția care îi permiteau să intre fără niciun fel de mandat în acea locuință.

Dar el, în neștiința lui de carte, nu s-a dus peste criminal și a așteptat să se ducă la judecător. Domnul judecător e la fel vinovat. Dacă procurorul nu știe minim de drept penal, deși cercetează fapte penale, domnul judecător ar fi trebuit să cunoască legea și să-i spună să meargă să salveze fata. Apoi a mai stat vreo oră și jumătate-două să se gândească dacă dă sau nu acel mandat. Abia la ora 3.30 a semnat și a dat acel mandat, cu începere de la ora 6. Dacă a scris cu mâna lui ora 6, acel judecător trebuie să stea și el la pușcărie. De la ora 3.30 până la ora 6, când s-a intervenit, același procuror, împreună cu Poliția, au stat și s-au uitat la stele, închipuindu-și că o infracțiune de viol, de răpire, de lipsire de libertate, de tentativă de omor.. Au așteptat ca acest criminal să-și termine treburile, să acopere urmele. Comandantul Poliției Caracal și comandantul Poliției Olt, niște oameni care ar fi trebuit să fie la fața locului, au trimis niște lucrători”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *