Protestul diasporei: s-a emis aprobarea pentru manifestaţia din 10 august din Piața Victoriei

Tommy Joul Tomescu. Foto: RealitateaTV / youtube.com, preluată de transparentnews.ro

Manifestaţia planificată de de Tommy Joul Tomescu, în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România, a primit aprobarea din partea Primăriei Municipiului București. În acest fel, în data de 10 august 2019, Piața Victoriei va fi locul de desfășurare a unui protest legal.

Mihai Fifor, ministrul de interne interimar, a făcut, marți, 6 august 2019, un apel către cei care doresc să ia parte la protestul programat pentru data de 10 august, să manifesteze în mod paşnic şi respectând legea, având în vedere că România este un stat european, în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber.

La conferința de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Fifor a declarat: Vreau să fac un apel către toţi cei care doresc să protesteze, către toţi cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală să protesteze în mod paşnic şi să nu uite în niciun moment că suntem un stat european, un stat în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber. Niciodată nu vom încerca să împiedicăm acest lucru, pentru că este un lucru firesc. Dacă cetăţenii doresc să protesteze, să o facă. Problema pe care vreau să o subliniez este că solicit tuturor celor care vor participa la proteste să protesteze în mod paşnic, respectând totuşi legea şi tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de formă, repet, sub niciun fel de formă, să mai vedem ceea ce am văzut anul trecut pe 10 august. Dar despre lucrurile acestea vom mai discuta cu siguranţă până sâmbătă.”

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *