Românii din țară și Diaspora vin la București. Dancilă şi Firea au fugit de frică

Astăzi, 10 august 2019, la un an de la mitingul uriaş din Piaţa Victoriei, zeci de mii de persoane sunt așteptați încă de la orele amiezii, în Bucureşti.

Conform mai multor evenimente de pe Facebook, la ora 17:00, protestatarii sunt așteptați în Piață Revoluției, la sediul MAI, de unde se va pleca în marș spre Piață Victoriei.La București, va fi prezent și Davide Martello, celebrul pianist german care a cântat în mai multe zone de conflict ale lumii și care a susținut, anul trecut, un concert și în Piață Victoriei din București.

Acesta și-a anulat mai multe concerte pentru a putea lua parte la manifestația care urmează să aibă loc pe 10 august.Însă nu numai în Capitală vor ieși românii la protest, ci și în alte orașe din țară, dar și în diaspora.

În plus, pe drumul spre București, mai multe grupuri civice au anunțat diverse acțiuni.De exemplu, în drumul spre Capitală, reprezentanții asociației.

„Împreună pentru A8″ au anunțat că vor bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute.”Din Iași se va pleca la ora 8:00, din Piață Unirii, iar pe pe traseu ne vom intersecta și cu alte coloane de mașini care vor pleca din Suceava, Botoșani, Piatră Neamț, Bacău, Onești, Focșani, Galați”, a transmis Cătălin Urtoi, reprezentant al asociației.

De asemenea, în Iași se va protesta de la ora 19:00, în Piață Unirii. Evenimentul este numit „Iași: Nu am uitat ce-ați făcut asta vara!”.De la Constanța se va pleca spre București la ora 10:00 din față Prefecturii. Cei care nu vor merge la București se vor întâlni la ora 19:00 în același loc pentru a protesta. Evenimentul se numește ” 10 August – cerem pedepsirea vinovaților”.

Se anunță protest și la Cluj Napoca. Evenimentul se numește „Cluj: Toți pentru România! Va vedem și nu uităm!” și este organizat în Piață Unirii.Și la Satu Mare se vor strânge românii în stradă. Aceștia se vor adună de la ora 18:00 pe Bulevardul Corneliu Coposu.

În Piața Mihai Viteazul din Craiova, oamenii se vor strânge începând cu ora 18:00 pentru evenimentul „Craiova Solidară cu Diaspora: 10 August”.

Tot de la ora 19:00 vor ieși în stradă și cei din Brașov. Aceștia se vor strânge în față Prefecturii din oraș.Cei din Sibiu care nu ajung în Capitală vor ieși în stradă începând cu ora 18:00.

Protestele din diasporaȘi români din Malta anunță că vor protesta în capitală La Valletta.Românii din Roma vor protesta, sâmbătă, între orele 10:00 și 12:00 în față Parlamentului Italian.Și în față Consulatului din Milano se anunță un protest.

La Paris românii se vor strânge la ora 16:00, la Trocadero, și vor stă acolo până la ora 20:00, după cum au anunțat organizatorii pentru Ziare.com.Românii din Zurich se vor adună începând cu ora 19:00. Punctul de întâlnire este Turbinenplatz. Evenimentul este organizat de Rezist Zurich și se numește 10 august – un an de neuitare.Și românii din Benicarlo (Spania) se organizează și vor ieși la protest sâmbătă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *