Noi arme de un milion de euro pentru Poliţia Română. La ce vor fi utilizate

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a lansat, de la data de 1 august 2019, o licitaţie pentru achiziţionarea de drone. Potrivit documentaţiei postate pe Sicarp, IGPR intenţionează să cumpere 3 sisteme de drone în valoare de aproximativ 900.000 de euro.
Sistemele vor avea staţii de control de la sol al dronelor şi câte un terminal d.e date, care să capteze informaţii criptate de la UAV-urile aflate în zbor, potrivit transparentnews.ro

Mai mult chiar, fiecare sistem ar urma să vină însoţit de câte un generator de tensiune, dar şi de echipamentele pentru realimentare şi mentenanţă.

Dronele vor avea o greutate de aproape 15 kg şi ar urma să aibă capacitatea de a zbura la 3.000 de metri şi de a rămane în aer cel puţin câte 50 de minute continuu.
Camerele dronelor ar trebui să mărească de până la 30 de ori o imagine captată şi să transmită materialele video înregistrate HD de la 5 km distanţă.

 

În documentaţia licitaţiei se menţionează că „s-a apreciat ca fiind necesara pentru indeplinirea misiunilor operative specifice utilizarea de sisteme de vehicule aeriene fara echipaj uman la bord (UAS) ca mijloace tehnice adecvate preluarii de imagini aeriene si obtinerii rapide a unor informatii precise”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *