Pericolul din farfurie. E unul dintre cele mai folosite alimente

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au ajuns la concluzia că mâncatul de carne de pui poate genera o formă de cancer al sângelui, dar și o creștere puternică a șanselor ca bărbații ce preferă acest tip de carne să dezvolte cancer la prostată.

Britanicii consumă circa 1, 3 miliarde de pui în fiecare an, bazându-se pe ideea că acest fel de carne este o alternativă mult mai sănătoasă decât consumul de carne roșie, potrivit transparentnews.ro

La acest studiu au participat 475 de mii de britanici de vârstă mijlocie, în perioada 2006-2014. Dintre aceștia, 23 de mii au făcut una din formele de cancer de mai sus.

„Ingerarea de carne de pui este clar acum asociată cu riscul de a face cancer de piele, la prostată sau un anume tip de cancer de sânge”, este alarmanta concluzie a acestui studiu. Noua descoperire necesită mai multe cercetări în domeniu.

Studiul, publicat în Jurnalul de Epidemiologie și Sănătate a Publicului (Journal of Epidemiology and Community Health), nu dezvăluie cu exactitate care este legătura directă dintre carnea de pui și aceste tipuri de cancer. Spre exemplu, nu s-a stabilit dacă modul în care este gătită carnea de pui accelerează sau nu aceste procese.

Un alt studiu, publicat de această dată în Statele Unite ale Americii, la începutul anului, spune că femeile care au trecut de la consumul de carne de porc, miel sau vită la cel de pui au cu 28% mai puține șanse să se îmbolnăvească de cancer la sân.

De altfel, autoritatea americană care se ocupă de sănătatea publică a avertizat populația, spunând că mâncatul constant și în cantități abundente de carne roșie duce la îmbolnăvirea de cancer la colon și sfătuiește ca acest fel de carne să fie consumat mai mult ocazional.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *