Școlarii, în pericol! Cum îngrașă Poliția porcul în ajun

Pe lângă sutele de școli cu latrina în curte sau fără autorizație de incendiu, copiii României sunt puși în pericol și de microbuzele școlare.
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează printr-un comunicat de presă că în urma controalelor efectuate de poliţiştii rutieri au găsit peste 500 de de microbuze școlare care nu aveau RCA sau cărora le expirase valabilitatea ITP, potrivit transparentnews.ro

Au fost verificate 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi.

 

Documentele conducătorilor auto (permisul de conducere şi atestatul), ale autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licenţa de transport), precum şi starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcţionarea semnalizării, a lumilor) au fost verificate.

 

„Încă de la sfârșitul lunii august, poliţiştii rutieri din țară au controlat 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi. 291 dintre autovehicule aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau asigurare de răspundere civilă auto încheiată. Conducătorilor auto și coordonatorilor activității de transport le-a fost atrasă atenția ca autovehiculele destinate transportului școlar la care au fost constatate deficiențe să nu fie utilizate”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Potrivit sursei citate, controalele în trafic ce vizează microbuzele școlare vor continua.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *