Execuţie în stil mafiot. Adevărul despre moartea românului împuşcat în Costa Rica

Un român, de 38 de ani, a fost împuşcat în plină stradă, pe un bulevard din Alajuelita – oraș și canton cu întindere către suburbiile Capitalei Costa Ricăi, San Jose, de doi indivizi, deghizaţi în angajaţi ai unei firme de livrări.

În același atac a fost ucisă și o tânără care se afla în mașina românului. Victima este un cunoscut fotomodel din Costa Rica, a cărei activitate pe rețelele de socializare era foarte urmărită de public. Scena atacului a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, potrivit  transparentnews.ro.

O cameră de supravegehere a surprins momentul în care unul dintre atacatori coboară de pe motocicletă şi trage mai multe gloanţe în autoturismul condus de român.

După atac, bărbatul înarmat s-a urcat înapoi pe motocicletă şi a dispărut, împreună cu cel care îl însoţea.

„A luat foc maşina! Este un cuplu înăuntru. O femeie şi un bărbat sunt înăuntru. Să coboare, să coboare! Ce rău, ce rău! Se aprinde. Scoateţi femeia, scoateţi femeia!”

Martorii au sperat că românul şi femeia care îl însoţea mai pot fi salvaţi, astfel că, dând dovadă de umanitate, s-au străduit să stingă flăcările.

„Este viu! A încercat să ridice capul. Să vină ambulanța!” strigau unii dintre martori.

Deși la locul faptei au sosit echipaje de poliţie şi salvare, pentru român şi prietena lui nu s-a mai putut face nimic care să-i smulgă din pumnul puternic al Morții.

Un reprezentant al Serviciului local al Salvării a declarat: „Am găsit un bărbat, care era şoferul, cu mai multe răni provocate de gloanţe şi contuzii la cap, şi o fată cu răni provocate de gloanţe. Nu aveau semne vitale astfel că s-a declarat decesul.”

Potrivit presei din Costa Rica, românul care a fost omorât ar fi fost implicat în trecut în traficul de droguri.

Românul ar fi fost prins în anul 2001, pe Aeroportul Internațional „Juan Santamaria”, din San Jose, în timp ce încerca să scoată din ţară 20 de kilograme de cocaină, ascunse în containere de aluminiu.

Tânăra de 25 de ani care a fost ucisă în urma atacului armat a fost identificată de poliţie drept Raquel Gamboa Mora – un fotomodel care avea aproape 70 de mii de urmăritori pe Instagram.

Tânărul ucis plecase din România acum aproape 20 de ani, după ce a terminat liceul sportiv din Oradea. Bărbatul ucis avea în Costa Rica o fetiţă de trei ani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *