Toţi locuitorii unui oraş rusesc cer azil în Canada. Motivul este îngrozitor

Locuitorii din oraşul Kiseliovsk (din Rusia) vor să renunţe la locuinţele lor şi să se refugieze în Canada, unde cer azil premierului canadian, Justin Trudeau.

Motivul pentru care oamenii au luat această decizie radicală este poluarea, care adesea a luat forma unei zăpezi gri-negre, cauzată de exploatarea minieră de suprafaţă a cărbunelui, din zonă, potrivit transparentnews.ro

Oamenii de ştiinţă au analizat situaţia şi consideră că 80% dintre rezidenţi locuiesc în apropierea zonei de exploatare a cărbunelui şi, în consecinţă, rezerva de apă şi atmosfera sunt extrem de contaminate. În această comunitate cazurile de cancer şi tuberculoză sunt frecvente, iar speranţa de viaţă a scăzut simţitor.

„Am ales Canada deoarece clima din acea regiune este asemănătoare cu cea din regiunea noastră”, explică unul dintre liderii comunităţii.

Speranţele locuitorilor ruşi s-ar putea spulbera, dat fiindcă autorităţile consideră că Federaţia Rusă are un teritoriu îndeajuns de vast pentru a permite relocarea celor care fug de poluare. În doilea rând, autorităţile canadiene nu acceptă, în mod obişnuit, refugiaţii care îşi părăsesc casele din cauza condiţiilor de mediu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *