Veste bună pentru posesorii auto. Care vor fi prețurile carburanților după lansarea platformei „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”

Prin platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, preţurile combustibilor pot fi comparate, fapt care ar putea să îi determine pe distribuitorii care au preţuri mari să la micşoreze, a explicat Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, potrivit  transparentnews.ro

 

„La carburanţi proiectul părea să meargă bine, am avut peste un milion de accesări de când a fost lansat. El nu va fi un miracol, să nu se aştepte lumea că o să scadă preţurile dramatic. Nu au cum să scadă dramatic. E o sursă de informare pentru conducătorii auto să ştie unde pot să găsească combustibilul care îi interesează, mai ieftin. Aşteptarea mea este că această informare mai lesnicioasă a conducătorului auto va pune presiune asupra companiilor care au preţurile mai mari, să le coboare spre cele care au preţuri mai mici. E devreme ca să vedem asta. Chiar dacă sunt câteva luni nu pot să spun că o să putem cuantifica efectele”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu, sâmbătă, la Antena 3.

Consiliul Concurenţei a lansat în data de 1 iulie o platformă on-line prin care consumatorii au posibilitatea să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Prin „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” se mai pot semnala şi discrepanţele de preţ sau alte nereguli.

Platforma afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) şi oferă facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *