Teroare pentru primar, după alegeri. Populația s-a răsculat și l-a târât pe străzi

 

Un incident grav a avut loc în satul Santa Rita din statul mexican Chiapas, unde primarul Jorge Luis Escandón Hernandez a fost târât afară din biroul său, legat de o camionetă şi târât pe străzile localităţii

Poliţia a intervenit pentru a-l elibera pe primarul Jorge Luis Escandón Hernandez, care nu a suferit răni majore, potrivit  transparentnews.ro

Potrivit autorităţilor, acesta este al doilea atac al fermierilor care îi solicită alesului să-şi îndeplinească promisiunea din campanie de a repara un drum local.

Primarii şi politicienii locali din Mexic sunt adesea vizaţi de cartelurile de droguri când refuză să coopereze, dar este mai puţin obişnuit ca aceştia să fie atacaţi din cauza promisiunilor lor din campanie.

După atac, primarul a afirmat că îi va da în judecată pe făptaşi pentru răpire şi tentativă de omor.

Primarul a fost târât, legat cu o frânghie în jurul mâinilor de spatele camionetei pe străzile din Santa Rita, din municipalitatea Las Margaritas.

A fost nevoie de zeci de poliţişti pentru a opri vehiculul şi a salva primarul. Câteva persoane au fost rănite în altercaţiile izbucnite între poliţie şi cei care l-au răpit pe primar.

În urmă cu patru luni, mai mulţi bărbaţi au vandalizat biroul primarului, atunci când nu l-au găsit acolo.
Înaintea alegerilor pentru primar din Las Margaritas, Escandón a fost la rândul său arestat, pe fondul suspiciunilor că ar fi participat la o bătaie cu susţinătorii unui candidat rival, însă a fost eliberat ulterior din lipsă de probe.

 

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *