Băsescu, atac devastator la Barna. „Îţi dădeam cu autograful în cap”

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu, a afirmat, vineri seară, la B1 TV, că şansele Vioricăi Dăncilă de a intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale cresc foarte mult, potrivit  transparentnews.ro

Această sporire a şanşelor premierului Dăncilă are legătură cu situaţia penibilă în care Dan Barna a făcut schimb de autografe cu renumitul antrenor Jenei.

Băsescu a spus despre Barna că acesta „a stins lumina campaniei”.

„Dan Barna a stins lumina campaniei. Nu are detentă, nu porneşte în creştere. Eu sper să fie în creştere Paleologu. În momentul de faţă Dăncilă, după părerea mea, a cam recuperat diferenţa între ea şi partid şi urmează să urce deasupra lui. Deci, favorită la intrarea în turul doi este Dăncilă, care e pe trend de creştere. Mai e pe trend de creştere Paleologu. Dar, în mod cert, USR-ul a pierdut bătălia candidaturii, au un candidat care e pe descreştere”, a afirmat Traian Băsescu.

Acesta l-a ironizat pe liderul USR, Dan Barna, despre care spune că „vorbeşte prostii de două ori pe zi”, criticând întâmplarea în care au fost implicaţi Dan Barna şi Emerich Ienei.

„Nu a avut pe niciunul care să spună «Bă, vezi că ăla e Emerich Ienei, antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni», să întrebi dacă vrea un autograf? Păi îţi dădeam cu autograful în cap dacă eram Emerich Ienei”, a spus fostul şef al statului.

De asemenea, Băsescu a mai spus că eventuală ratare a învestirii Guvernului Ludovic Orban înainte de alegerile prezidenţiale ar fi în defavoarea actualului şef a statului, Klaus Iohannis.

„O eventuală ratare a învestirii lui Orban săptămâna viitoare, sau când o vrea PSD-ul, că ei deţin majoritatea încă şi în Birouri şi în Comisii, dacă se prelungeşte şi doamna Dăncilă se duce la vot de la Palatul Victoria, nu ştiu, zău, ce or să spună cei care au spus «a fost tare, a dat-o jos pe Dăncilă. Nu e în stare să-şi pună guvern» (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.)”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu spune, de asemenea, că în campania electorală candidaţii la Preşedinţie trebuie „să nu coboare în mocirla internă” şi să se axeze pe politică externă, domeniu în care rolul şefului statului este unul foarte important.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *