Scandal monstru la şedinţa CEx a PSD. Ţipete, lacrimi şi demiteri. „E proastă, dar e proasta noastră”

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit marţi, la ora 16:00, pentru a analiza rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi pentru a stabili strategia în cazul celui de al doilea tur, potrivit  transparentnews.ro

Ceea ce se anunța o ședință în care liderii PSD urmau să analizeze rezultatul din primul tur al prezidențialelor, s-a transformat într-o ședință cu țipete, lacrimi şi demiteri.

Viorica Dăncilă a amenințat că ar putea renunța la candidatură după ce a aflat că europarlamentarul PSD, Claudiu Manda ar fi spus într-o ședință din organizația Dolj că Viorica Dăncilă este proastă.

„E proastă, dar e proasta noastră” şi „nu poate câștiga campania alegerilor prezidențiale cu o proastă”. Viorica Dăncilă i-a spus că nu este bărbat dacă jignește o femeie.

După momentele extrem de tensionate, în care ţipetele s-au auzit chiar şi din exteriorul clădirii, conflictul s-a aplanat.

„Au fost momente tensionate. Viorica Dăncilă are impresia că este sabotată de mai multe filiale și că nu au tras pentru ea. Pe fondul acestei tensiuni acumulate a avut loc și discuția cu Claudiu Manda”, susțin surse din PSD.

„Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-a reproșat Dăncilă lui Manda.

Olguța Vasilescu, soţia lui Claudiu Manda, a dat de înțeles că ar putea renunța să mai conducă pentru al doilea tur al prezidențialelor campania electorală a Vioricăi Dăncilă.

Claudiu Manda s-a dus după Dăncilă să își ceară scuze, după care toată lumea s-a împăcat, iar cei trei, Dăncilă, Manda și Vasilescu au ieșit, braț la braț, în conferința de presă și au negat că ar fi existat scandalul.

Supărată şi vizibil enervată, Dăncilă a părăsit şedinţa.

„Plâng foarte greu. Am plecat din ședință pentru că mi-a sunat telefonul”, a spus Viorica Dăncilă la finalul ședinței.

Surse apropiate echipei de campanie a Vioricăi Dăncilă susțin că în următoarele zile, până la turul al doilea al prezidențialelor, Viorica Dăncilă va ieși mai mult în interviuri televizate și i se pregătește o vizită în diaspora, posibil în Italia.

De asemenea, aceleași surse susțin că în interiorul echipei de campanie planează incertitudinea că toți liderii PSD trag pentru candidatul lor.

„Sunt județe unde am obținut rezultate bune dar campania lasă de dorit. Nu au tras nici lideri nici primari”.

„Unii au fost plecați în vacanță în această campanie”, le-ar fi reproșat și Viorica Dăncilă liderilor PSD.

Din acest motiv, Viorica Dăncilă a pus presiune pe liderii partidului care sunt obligați să obțină 50%+1 în fiecare județ. Acest obiectiv însă îi nemulțumește pe unii șefi de organizații care, în mod tradițional, susțin că nu au un bazin electoral suficient pentru a strânge atât de multe voturi.

De asemenea, CEX al PSD a votat, marți seara, pentru excluderea din partid a Anei Birchall, fostul ministru al Justiției, și a lui Cozmin Gușă. Pentru excluderea lui Birchall, s-au exprimat 8 membri ai CEX.

Excluderea Anei Birchall a fost o veche dorință a baronilor PSD, care au cerut ca ea să fie dată afară din partid încă de la începutul mandatului ei de ministru, din cauza dorinței sale de a desființa Secția Specială pentru Investigarea magistraților.

Cozmin Gușă s-a reînscris în PSD în urmă cu două săptămâni. El a mai fost secretar general al PSD în perioada în care Adrian Năstase era președinte.

Propunerile de excludere au venit de la Cătălin Rădulescu.

În ședința CEx de marți Codrin Ștefănescu a primit funcția de secretar general adjunct.

Tot în cadrul ședinței CEX, liderii PSD au decis excluderea din partid a parlamentarilor care au votat învestirea guvernului Orban: deputatele Cristina Burciu și Elena Hărătău și senatorul Eugen Gioancă.

De asemenea, primarul Bacăului, Cosmin Necula, a fost exclus și el din partid pentru că a zis că social-democrații se fac de râs cu Viorica Dăncilă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *