Șocant: Revizionismul a devenit politica oficială a guvernului ungar! / Megdöbbentő: A revizionizmus lett a magyar kormány hivatalos politikája!

Szijjártó Péter a declarat în cadrul ședinței Comisiei de Coeziune Națională din cadrul Parlamentului de la Budapesta faptul că Respectarea faptelor istorice nu poate fi considerată revizionism. Potrivit oficialului ungar, același eveniment istoric, privit din unghiuri diferite poate fi văzut în moduri diferite, și că Ungaria se așteaptă ca toate țările vecine să respecte faptul că unele evenimente istorice reprezintă pentru Ungaria cele mai triste pagini din istoria Ungariei.

Șeful diplomației ungare a spus că deși situația comunităților etnice maghiare din “Bazinul Carpatic” este mai bună decât în urmă cu cinci ani, unul dintre cele mai importante domenii ale politicii externe rămâne politica națională, deoarece Ungaria este țara în care granițele statului și cele ale națiunii nu coincid.

În ceea ce privește România, Szijjártó Péter a precizat că din lipsa stabilității politice, Ungaria nu poate duce negocieri referitor la un acord privind minoritățile. Acesta a punctat de asemenea faptul că cetățenii ungari ar trebui să susțină în campaniile electorale alți maghiari, făcând referire la susținerea coaliției USR-Plus de către președintele partidului Momentum din Ungaria, András Fekete-Győr, care a participat și a luat cuvântul le un eveniment de campanie al USR-PLUS la Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *