Unitatea Arhive Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe a fost decorată de Președinte

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit astăzi, 28 noiembrie 2019, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” pentru Ministerul Afacerilor Externe – Unitatea Arhive Diplomatice, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării şi promovării memoriei evenimentelor şi a participanților la înfăptuirea unităţii naționale şi a statului român modern, relevă portalul Transparent News, care citează pagina de facebook a Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe al României.

În cadrul unei ceremonii solemne, desfășurate la Palatul Cotroceni, reprezentanții a 22 de prestigioase instituții academice, culturale și științifice au fost profund onorați de înalta recunoaștere a eforturilor pentru păstrarea memoriei istorice și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire.

Cu această ocazie, Președintele României a susținut o alocuțiune:

„Prin conferirea Medaliilor „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” îmi doresc să exprim recunoştinţa statului român pentru sacrificiul înfăptuit de generația Marii Uniri pe câmpul de luptă al Războiului de Reîntregire. În acelaşi timp, Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri” este expresia gratitudinii noastre, pentru personalitățile fondatoare ale modernității României Întregite.

Instituțiile militare şi civile pe care le reprezentați, în numele cărora ați primit medaliile Centenarului, sunt păstrătoarele memoriei eroilor şi ale faptelor de acum un secol, care luminează patrimoniul nostru național, au fost cuvintele rostite de Klaus Iohannis.

Ileana Kiss

Foto: ziarullumina.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *