Lovitură dură împotriva Olguţei Vasilescu. Decizia CNCD a pus-o la colţ

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru declaraţia „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit  transparentnews.ro

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că „poate nu e destul”, pentru că „România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”.

„În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani. Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august.

Aceeași Olguța Vasilescu, care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților.La sesizarea mea și a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Național contra Discriminării a sancționat-o cu un avertisment. Poate că nu e destul și nici nu va fi destul, dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului.

Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii.Ci, îl condamnă ferm”, scrie senatorul USR.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *