Handbal. Fanii maghiari şi-au vărsat veninul extremist pe o lozincă

 

Handbalistele noastre au făcut un meci mare împotriva reprezentativei Ungariei şi au reuşit o victorie pe care şi-au dorit-o foarte mult şi va rămâne în istorie, potrivit transparentnews.ro

Scorul de 24-23 arată clar tensiunea uriaşă pentru cele două echipe din teren.

Dar, nu au lipsit nici incidentele neplăcute. Fanii maghiari prezenți în sală la partida de handbal împotriva României au afișat un banner ofensator la adresa românilor, iar forțele de ordine au intervenit pentru a confisca pânza respectivă.

Pe banner-ul suporterilor apărea scris mesajul: EValea Uzului, pâmânt maghiar! 04/06/1920, totul înapoi”.

Mesajul extremist de pe baner a făcut trimitere către un scandal de la Cimitirul Internaţional din Valea Uzului.

De asemenea, extremiştii maghiari au vrut să arată prin inscripţia de pe baner că face refererie la data semnării Tratatului de la Trianon, la data de 4 iunie 1920. În urma actului semnat după Primul Război Mondial, Marile Puteri au recunoscut unirea Transilvaniei cu România.

Handbalistele noastre au făcut imediat o horă, la mijlocul sălii, după care bucuria a continuat minute în șir. Neagu a izbucnit în plâns de fericire, dar a fost, cel mai probabil, și o descătușare după un meci care va rămâne în istorie.

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (1 gol), Cristina Neagu (10), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer, Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (5), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (6). Selecţioner: Tomas Ryde.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *