Lovitură năpraznică pentru PSD. Doi grei din partid, chemaţi la DNA în scandalul şpăgilor de la PSD ARAD

 

Șpăgile de la PSD Arad l-ar putea îngropa pe Mihai Fifor

Mihai Fifor şi Răzvan Cuc au fost citați de DNA Timișoara pentru a fi audiați ca martori în cel mai recent dosar de corupție care afectează PSD, potrivit  transparentnews.ro

Cei doi au fost chemați de procurori întrucât în dosarul șpăgilor de la vămi, cei implicați îi menționează ca acoperire. De altfel, Fifor este vicepreședintele PSD Arad.

Numele lui Fifor apare în stenogramă când se menționează anumite schimbări de funcții.

„Asta voi trebuie să gândiţi mă cum facem, că nu-mi place cum se mişcă lucrurile, în sensul că atacul nu e neapărat de la el, e susţinut de Mişu, şi atacul nu ştiu dacă e neapărat la tine, atacul e la Mişu, şi noi tot am insistat, bă bă, bă las-o!”, este o parte a stenogramei care l-ar încrimina pe Mihai Fifor.

În dosarul șpăgilor și a numirii în funcții importante a anumitor persoane ori a schimbării acestora apare și deputatul Florin Tripa, unul dintre personajele-cheie din dosarul DNA.

La DNA a fost chemată și deputata județului Caraș-Severin, Luminița Jivan.

Concret: angajații de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, cei care se aflau la cântarul camioanelor, ar fi cerut mită de la șoferii care aveau încărcătură peste limita admisibilă.

În dosar figurează nume precum Ispravnic Cristian Ilie, directorul general al DRDP Timișoara și cel al vicepreședintelui PSD Arad, după cum se arată mai sus.

Influența la fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi fost exercitată prin Mihai Fifor, apropiat al acestuia în guvernul Dăncilă. Mitele ar fi fost colectate la punctul de trecere a frontiere Nădlac 2 și e posibil să fie și alte vămi unde a existat această practică în ultimii ani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *