Începe examenul de admitere la școlile de Poliție. Care este programul. Prima probă este eliminatorie

 

Avantajele numeroase pe care le oferă cariera de polițist au determinat ca de la un an la altul, concurența să fie foarte mare la examenele admitere, potrivit  transparentnews.ro

Astfel că este o adevărată bătălie pentru a ocupa unul din cele 1.737 de posturi scoase la concurs în şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Anul acesta s-au înscris 9.300 de candidați pentru a ocupa unul dintre cele 1.700 de posturi din cadrul MAI, ceea ce înseamnă că pentru un post se „bat” mai bine de 5 candidați.

Cel mai mare număr de candidaţi este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile.

De asemenea, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

Și la Şcoala de pregătire a agenţilor de poliţie de frontieră „Avram Iancu” din Oradea este concureță mare, deoarece s-au înscris 935 de candidaţi pentru 150 de locuri disponibile.

În săptămâna 12 – 17 ianuarie se vor susţine probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ. Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie şi va consta într-un test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susţinerea probei scrise, vor afişate în perioada 20 – 21 ianuarie.

Perioada de şcolarizare va fi în intervalul februarie – decembrie 2020.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *