O nouă metodă de escrocherie în România. Atenţie la „pomenile” oamenilor „binevoitori”

 

Escrocii au invadat pur şi simplu mai multe localităţi rurale din ţară, reuşind de multe ori să păcălească persoanele în vârstă şi singure pentru a le lua banii. Fără scrupule, escrocii întreabă dacă persoana luată la „ţintă” vrea să primească pomană.

Aşa s-a întâmplat cu o femeie de 93 de ani care era la un pas să fie păcălită de o tânără care venea, aparent, să-i facă un bine, potrivit  transparentnews.ro

A întrebat-o dacă primește pomană. Era o tânără curată și frumos îmbrăcată. I-a răspuns că primește, că n-ar fi frumos să o refuze. În mână, tânara avea o pungă și s-a oferit s-o ducă pe bătrâna firavă, cu punga, până la ușa casei. De la piept a scos o hârtie de 500 de lei și i-a spus bătrânei: uitați, vă dau și niște banii, dacă aveți dvs. 200 de lei, să-mi dați restul.

Femeia i-a spus că nu are să-i dea, iar răspunsul imediat al tinerei a fost: „Păi, cum, n-aveți pensie?”. Femeia s-a prins că vrea s-o înșele și a trimis-o să schimbe la magazin, moment în care aceasta și-a luat împărțitura și a plecat supărată că n-a mai păcălit o bătrână de 90 de ani.

Nu s-a mai întors decât peste câteva zile, mizând pe ideea că oamenii sunt bătrâni și uită. E drept, că nu a nimerit o femeie bătrână care să uite și a primit o lecție bună de viață, dar, prin această metodă, bătrânii de la sate, mulți cu pensii de 700 de lei, pentru că au lucrat la Colectiv, sunt păcăliți de astfel de femei care fac banii simplu, pe amărăciunea celor uitați în sate.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *