Panică la Liceul German din Arad. 72 de copii au ajuns la spital. Disperaţi, părinţii au ieşit în stradă

 

Situaţie alarmantă la Liceul German din Arad, unde 72 de elevi au ajuns la spital, după ce, pe data de 10 ianuarie a avut loc o acţiune de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Luni, 15 părinţi au protestat în faţa Liceul German din Arad temându-se pentru siguranța copiilor lor şi solicită autorităţilor să intervină, potrivit  transparentnews.ro

Luni, alţi 14 copii au ajuns la spital acuzând stare de rău. Din cauza situaţiei create în urma acţiunii de dezinsecţie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a trimis echipajul de cercetare chimică, biologică, axiologică si nucleară pentru efectuarea unor noi măsurători.

Cursurile la Liceul German din Arad s-au reluat luni, după ce școala a fost închisă încă de marțea trecută, din cauză că zeci de elevi au ajuns la spital cu iritații la ochi și piele și dureri de cap și abdominale.

Situaţia s-a complicat şi mai tare, după ce la reluarea cursurilor elevii din cealaltă clădire a liceului au simțit din nou un miros înțepător și au fost nevoiți să meargă la spital încă din timpul cursurilor.

Temându-se pentru siguranța copiilor lor, circa 15 părinți au protestat, luni seara, în fața școlii, cerând explicații.

Luni, la Unitatea de Primire Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au ajuns 14 elevi, dintre care 3 au rămas internați, însă de la începerea problemelor, la spital au ajuns 72 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani.

În urma controlului efectuat de ministerul Sănătăţii s-a constatat că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal.

Poliția Arad a deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, fals și uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice.

Totodată, s-a stabilit că există o legatură directă între intoxicările copiilor și acțiunea de dezinfecție.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *