Românii din diaspora își pot recupera banii din taxele plătite în plus. Care sunt condițiile

Mulți români care au lucrat în străinătate și au plătit taxe și impozite în plus față de cât era normal, își pot recupera banii, potrivit  transparentnews.ro

Potrivit unor reglementări care se aplică începând cu data de 1 ianuarie a acestui an, au început demersurile pentru recuperarea legală a acestor sume.

„Odată cu începerea noului an calendaristic, în multe țări începe și anul fiscal. Asta înseamnă că începând cu 1 Ianuarie este posibil să vă completați cererile pentru recuperarea taxelor plătite în plus în țara în care ați lucrat. Veniturile realizate într-o țară străină sunt supuse taxării, aceste taxe depinzând de mai mulți factori, cum ar fi sumele câștigate, perioada muncită, sistemul de impozitare din țara respectivă sau alți factori.

Potrivit calculelor noastre, din totalul sumei generate de un muncitor, aproximativ 42% sunt reținute sub forma diferitelor taxe. Este posibil să recuperăm integral sau parțial sumele plătite în plus”, precizează Zsoldos Szabolcs, Manager RT TAX România.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *