Virusul ucigaș face ravagii în Europa. Ultimele informații. Cod ROȘU în Italia

Italia a devenit epicentrul european al Covid-19, virusul care se răspândește rapid în peninsulă, noi țări precum Elveția, Austria și Croația raportând îmbolnăviri.

Răspândirea rapidă a coronavirusului a determinat autoritățile din toate țările europene să apeleze la luarea unor măsuri extreme. În Italia, de exemplu sunt localități unde imaginile sunt apocaliptice, potrivit  transparentnews.ro

În Italia trei persoane în vârstă de 80 de ani au murit marți, toate fiind din regiunea Lombardia, cea mai afectată de apariția coronavirusului – peste 200 de cazuri diagnosticate în doar patru zile, de când a fost depistat pentru prima dată prezența infecției virale.

În localitatea Codogno, a fost raportată prima îmbolnăvire, după ce medicii de la spitalul local nu și-au dat seama că un pacient cu simptome de coronavirus fusese diagnosticat greșit. Spitalul s-a transformat într-un mic focar, unde, deopotrivă bolnavi și personalul medical, au fost infestați.

În Italia, unde trăiesc 1.200 000 de români s-au înregistrat 11 morți în patru zile și 322 de îmbolnăviri. Mai multe orașe au fost închise.

Sunt opt regiuni în Italia în care s-au raportat îmbolnăviri, nu doar în nord, ci și în Sicilia. De asemenea, Toscana și Lazio, Piemont sunt printre regiunile unde s-au depistat cazuri.

Nordul Italiei este considerat zonă roșie, există controale epidemiologice la intrarea și ieșirea din orașe. Imaginile sunt dezolante – străzi pustii și cafenele închise, universitățile și școlile au porți ferecate, magazine devastate.

Epidemia de coronavirus, așa cum arată la 25 februarie

Spania a ajuns la cinci cazuri de infestare cu Covid-19, iar în Tenerife, un hotel de lux a fost băgat în carantină – 1000 de turiști laolaltă cu personalul hotelului – după ce un medic italian și soția sa au fost avut test pozitiv care indica prezența coronavirusului.

Elveția a raportat marți primul caz, în orașul Ticino, de la granița cu Italia.

De asemenea, există cazuri și în Croația, Austria, în Marea Britanie și Franța, în Germania.

În vreme ce virusul se răspândește în Europa, în China, unde se află o echipă de specialiști de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), s-a înregistrat o ușoară scădere a cazurilor diagnosticate cu Covid-19.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *