Marcel Vela revoluționează Poliția Rutieră. Măsura va fi aplicată din luna aprilie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus la audierile din Parlament că, în lunile următoare,toți polițiștii vor purta camere de luat vederi după modelul șerifilor americani, potrivit  transparentnews.ro

Vela a declarat că, în prezent, este în derulare un acord cadru care privește achiziția de camere de luat vederi, portabile, pe care polițiștii le vor purta asupra lor.

„Să civilizăm într-un fel elegant, relația dintre polițistul de la rutieră cu cetățeanul și într-o parte și în alta. E în derulare acordul cadru, cred în aprilie-mai veți vedea polițiști pe stradă cu camerele în funcțiune”, a spus Vela, care a precizat că polițiștii vor primi camerele în aprilie sau mai.

 

Modelul este importat din SUA, unde polițiștii de stradă poartă tot timpul asupra lor, camere de luat vederi. Pe acest model, Vela vrea ca filmările realizate cu aceste camere să fie folosite ca mijloace de probă împotriva celor care încalcă legea rutieră sau cea penală.

 

„Nu o sa mai găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici politişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, spunea acum câtva timp, ministrul de Interne.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *