Rareș Bogdan sare la gâtul Ursulei. „Dacă noi stăteam pe holuri la o cafea, nu intra în cărțile de istorie”

După ce Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a trimis României o scrisoare în care se afirmă că modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa cum a încercat Guvernul Orban, încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia, europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat imediat, potrivit  transparentnews.ro

În acest context, europarlamenterul Rareș Bogdan a afirmat, joi seară, că „oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România”

„Am o simpatie deosebită pentru doamna Ursula von der Leyen. Dânsa a ieşit preşedinte al Comisiei Europene cu voturile delegaţiei PPE din România. A iesit la 9 voturi. Dacă noi stăteam pe holuri la o cafea când era votul, ea nu intra in cărțile de istorie, rămânea doar un candidat la președinția Comisiei Europene și atât. Îmi este extrem de simpatică, dar uneori cred că oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România. Dacă s-ar fi informat ar fi aflat că nu vorbim despre restrângerea de drepturi electorale, ci de oferirea mai multor drepturi, de oferirea de reprezentativitate, ceea ce nu contrazice recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Rareş Bogdan

Reacția vine după ce preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a răspuns la scrisoarea PSD, trimisă pe 4 februarie, cu privire la ordonanţele legate de modificarea legislaţiei electorale.

Ca răspuns la scrisoarea social democraților, oficialul European a afirmat că schimbarea legilor electorale cu un an înainte de alegeri nu sunt conforme codului de bune practici al Comisiei de la Veneţia.

Ea invocă respectarea Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) de către instituţiile fundamentale ale României, în condițiile în care au existat derapaje în trecut.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *