Pericolul din farfurie. Carnea de pui poate fi cauza mai multor forme de cancer

Majoritatea oamenilor consideră că includerea în mediul zilnic a cărnii albe aduce multiple beneficii și  este preferată în locul cărnii de porc, potrivit  transparentnews.ro

Riscul dezvoltarii obezităţi s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se consideră a fi consumul de carne de pui. În urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vândut pentru consum uman, oferă mai multă energie din grasimi decât din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala întrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de protein.

Carnea de pui, mai grasă din cauza hormonilor de creştere
În urma rezultatelor s-a considerat ca puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un conținut scăzut de grăsimi.

Mai mult, hormonii de creştere favorizează apariţia diferitelor afecţiuni

Pubertatea precoce poate fi determinată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei.

Cu toate acestea, unii cercetatori consideră că steroizii (in mod special), declansează pubertate prematură și cresc riscul de cancer de sân, mai tarziu, în viață. Persoanele preocupate de acest potential efect secundar, ar trebui sa consume carne sau produse lactate fără hormoni de creștere sau să evite carnea și produsele lactate.

Cercetatorii și consumatorii sunt preocupati de faptul că riscul de cancer de sân poate crește ca urmare a utilizarii de hormoni de creștere în produsele alimentare. Potrivit experților, preocuparea este realistă, întrucât resturile hormonale din anumite alimente pot crește, într-adevăr riscul pentru dezvoltarea cancerului de sân. Cu toate acestea, în multe state, nu este permisă utilizarea hormonilor pentru creșterea porcilor, găinilor, curcanilor și a altori păsări.

O altă preocupare a cercetătorilor și consumatorilor legată de hormonii de creștere din alimenație este ca aceștia pot crește riscul aparitiei cancerului de prostată. În urma unor studii, s-a constatat că evitarea anumitor hormoni de creștere poate reduce riscul declanșării anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată.

Astfel, consumul de alimente care conțin reziduri hormonale poate predispune la producerea cancerului de prostată.

Bacteria din carnea de pui care provoacă infecţii grave la milioane de femei

8 milioane femei din Statele Unite se îmbolnăvesc anual de infecţii ale vezicii urinare. Cauza ar putea fi, de fapt, existența unei bacterii devenite rezistente la antibiotice, bacterie prezentă în carnea de pui din marile magazine.

O tulpină a bacteriei Escherichia coli a fost descoperită în ADN-ul puilor de găină trataţi cu antibiotice şi oferiţi apoi spre consum în supermarketuri. Se pare că, la ora actuală, bacteria rezistentă la tratamente se găseşte în carnea de pui ce poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar şi se transmite mai ales femeilor, care ajung să se îmbolnăvească în urma manipulării puilor înainte de a fi gătiţi sau prin contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *