Măsură de urgență în România. Se închid toate școlile și grădinițele din țară

La  ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care a avut loc luni seară, s-a luat decizia ca toate unitățile din învățământul preuniversitar din România să se închidă perioada 11-22 martie, potrivit  transparentnews.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că perioada suspendării activității școlilor și grădinițelor în aceaste 11 zile poate fi modificată, funcție de evoluția situației generate de epidemia de coronavirus.

Declarații ale lui Ludovic Orban:

„Încercăm zi de zi să luăm cele mai bune măsuri pentru a face față oricărei situații.

Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, între 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Este o măsură cu caracter preventiv.

Primul argument este o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane din zone cu o largă răspândirii a virusului. Avem informaţii despre foarte mulţi cetăţeni români care în momentul în care au aflat din presă, anterior emiterii deciziei guvernului italian, despre posibilitatea închiderii Lombardiei, şi-au făcut bagajele şi se pare că mulţi au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *