S-a ieftinit benzina. Cât costă un plin în Capitală

Prăbușirea cotaţiilor petrolului a determinat și scăderea prețurilor  la carburanți. Săptămâna aceasta prețul benzinei a ajuns la 4,7 lei pe litru în Bucureşti, potrivit  transparentnews.ro

Astfel că, un plin de benzină de 40 de litri a ajuns în acest moment să coste sub 200 de lei.

Acest lucru înseamnă că România are, în acest moment, cel mai coborât preț la carburanți din Uniunea Europeană.

Motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară, iar specialiştii susţin că preţul va continua să scadă. În urmă cu două săptămâni, un litru de bezină costa aproximativ 5 lei.

„Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri”, a comentat analistul financiar Laurian Lungu.

„O să fie o piaţă inundată de petrol în condiţiile în care cererea scade, ăsta este defapt şocul mare. Dar situaţia este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”, a mai spus analistul financiar.

Scăderea prețului se poate explica și prin faptul că de la 1 ianuarie, a fost eliminată supra-acciza la carburanţi.
România, în stare de urgenţă de la începutul săptămânii viitoare Țara noastră a intrat în scenariul 3, după ce a depășit 100 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Numărul de cazuri a ajuns duminică, 15 martie, la131. Totodată, la începutul săptămânii viitoare, în România va fi decretată stare de urgenţă, potrivit anunţului făcut ieri de preşedintele Klaus Iohannis.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *