Țara unde coronavirusul este stopat. Mărturii din China

O jurnalistă din Wuhan a afirmat că virusul ucigaș a fost stopat numai prin aplicarea măsurii de izolare a populației, potrivit  transparentnews.ro

Se pare că cele 14 zile de carantină au fost respectate cu strictețe de către locuitorii din China.

„Bună ziua! Mă bucur să ne revedem! Vă voi prezenta puțin situația din China, din Beijing, pentru că Wuhan este orașul din China cel mai afectat de epidemie. Au trecut deja trei zile de când nu a mai apărut niciun focar nou în oraș și în anumite provincii nu au mai raportat bolnavi de două săptămâni.

Dar în Beijing și Shanghai, orașe cosmopolite, situația stă puțin diferit pentru că acestea sunt orașe unde oamenii revin din străinătate, prin aeroporturi, da s-au luat măsuri stricte, măsuri de prevenție, de exemplu s-au instituit zone speciale pe aeroporturi pentru zborurile internaționale, pentru a face controale sanitare pentru a-i grupa pe cei bolnavi”, a spus jurnalista.

„Toți cei care revin din străinătate sunt plasați în carantină în locuri speciale sau la domicliu. La Beijing, rezidenții sunt strict controlați, întâlnirile sunt interzise, școlile sunt închise, cursurile se fac online. În prezent multe companii și-au reluat activitatea, dar au implementat măsuri drastice, de exemplu se ia temperatura înainte de a intra în companii, se lucrează în ture.

Cred că cea mai eficientă a fost carantina pentru că la Beijing, de exemplu această măsură a fost aplicată cu strictețe, toate persoanee care ajung la Beijing trebuie să intre în carantină 14 zile și apoi un lucru care este foarte important este uniunea națională, acțiunea comună, lupta comună împotriva epidemiei, poliția medicii, membrii ocmitetului de cartier care veghează la respectarea strictă a măsurilor de izolare. Au înfruntat dificultăți cu mult curaj”, a mai spus jurnalista.

„Persoanele contaminate trebuie să intre în carantină imediat pntru că este un virus foarte viclean care poate provoca pneumonii și alte afecțiuni ale organelor, iar cei cu boli grave cedează rapid”, declară jurnalista pentru Antena3.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *