Cerere înfiorătoare la Pentagon. Trump a dat ordinul

 

Agenţia americană de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) din SUA a solicitat Pentagonului 100.000 de saci mortuari destinaţi agenţiilor de sănătate din ţară în contextul în care epidemia de COVID-19 ia amploare, potrivit  transparentnews.ro

Divizia logistică a Departamentului Apărării „este pe cale să răspundă” unei solicitări a Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) „pentru 100.000 de saci destinaţi să răspundă nevoilor mortuare ale agenţiilor de sănătate ale statelor”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Mike Andrews.
Preşedintele Donald Trump a atras atenţia în această săptămână că SUA se vor confrunta cu două săptămâni „foarte dureroase”.

Casa Albă a estimat că boala va face între 100.000 şi 240.000 de morţi în ţară dacă sunt respectate restricţiile actuale, iar dacă nu ar fi luate măsuri, numărul deceselor ar putea ajunge la 1,5-2,2 milioane.

Trei din patru americani sunt în prezent vizaţi de ordinul de izolare strictă. Sunt afectate majoritatea marilor oraşe, iar focarele apărute la Chicago sau la New Orleans se agravează.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *