Măsură specială împotriva hoților de lemne. Prevederile Ordonanței Militare numărul 7

 

Marcel Vela, ministrul de Interne a anunțat, sâmbătă seară, că Guvernul a emis o serie de măsuri împotriva hoților de lemne, potrivit  transparentnews.ro

În această perioadă în care România se confruntă cu o gravă epidemie de coronavirus, autoritățile trag un semnal de alarmă în legătură cu inmulțirea infracțiunilor de tăieri ilegale de copaci din păduri.

Ca atare, Vela a anunțat noile prevederi ale Ordonanței Militare Nr. 7. care prevăd un articol pentru prevenirea infracțiunilor silvice.

Astfel, ministrul Marcel Vela a anunțat că personalul MApN, împreună cu cel al MAI și Garda Forestieră, vor participa la acțiuni de control pentru a preveni infracțiunile silvice.

„La solicitarea domnului ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în Ordonanța Militară un articol pentru a preveni infracțiunile silvice în această perioadă.

Personalul Gărzilor Forestiere, teritoriale sau județene, ori cu atribuții de control sau pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe toate drumurile publice, din zona de competență, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activității și controalelor specifice pe linie de control silvic.

Controalele specifice se vor face în punctele de control existente în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control și de pază pe linie silvică”, a spus ministrul Marcel Vela.

Articolul din Ordonanța Militară Numărul 7 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, care face referire la infracțiunile silvice:

Art. 17. — (1) Personalul gărzilor forestiere teritoriale și județene sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică va participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activităților/controalelor specifice pe linie de control silvic.

(2) Controalele specifice se fac în punctele de control existente, în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *