Părintele Ciprian Grădinaru ne conștientizează: Putea să fie o calamitate mult mai grea. Ne smerim, facem ascultare

Agenția de Presă a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica, prezintă materialul realizat de Agerpres, de Florii, cu Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru. Preotul călugăr a îndemnat oamenii la realism și smerenie,alături de conștiență, pace și ascultare, pentru a depăși pandemia de coronavirus și a realiza binele.

„Ferească Dumnezeu! Putea să fie o altă calamitate de altă natură, mult mai grea, mult mai mare, mult mai traumatizantă, cu efecte nocive asupra societăţii şi asupra sufletelor noastre. Ne smerim, luăm ca din mâna lui Dumnezeu, facem ascultare. Ştiţi, omul înţelept pace aduce. Iar Mântuitorul, în Evanghelie, la Fericiri, spune ‹Fericiţi făcătorii de pace, aceia sunt fiii lui Dumnezeu!›”.

„Facem să fie pace cu noi, ne bucurăm, sfinţim timpul în rugăciune la casele noastre, căutăm să transmitem pace celor din jurul nostru”, a spus Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN).

Părintele Ciprian a recomandat să utilizăm toate mijloacele pentru a comunica cu cei dragi și „să ne bucurăm unii de alţii şi în vremurile grele”.

„Căutăm să-i sunăm pe cei dragi, păstrăm o comunicare frumoasă cu ei, că se bucură fiecare când primeşte un telefon, când primeşte un SMS, o urare de bine de Sfintele Sărbători, ca să vadă că nu este uitat sau părăsit. Pentru că noi, ca persoane raţionale, ne caracterizează comunicarea”.

„Mai mult decât atât, trebuie să luăm termeni de referinţă cât de mult înseamnă libertatea, libertatea de mişcare şi libertatea de gândire şi să le preţuim ca mari daruri de la Dumnezeu. Aş vrea să păstrăm calmul, liniştea şi trăirea duhovnicească la modul că lucrurile sunt în normalitatea lor şi nu este nimic ieşit din comun”, a mai spus Arhim. Ciprian Grădinaru.

Îndmnând la respectarea restricțiilor impuse de pandemie, duhovnicul de la Paraclisul CMN a subliniat că „creştinismul este o libertate plină de responsabilităţi”.

„Trebuie să fim mult mai conştienţi şi mult mai realişti că fiecare din noi trebuie să fie responsabil pentru sănătatea lui şi pentru sănătatea celor dragi din case”.

„Un creştin adevărat va fi un creştin ascultător faţă de Biserică şi va accepta regulile sau porunca pe care Biserica o dă şi ierarhii le dau, pentru că una din cele nouă porunci bisericeşti este de a asculta de ierarhi când dau anumite regulamente pentru binele comunităţii, pentru binele cetăţenilor”.

„Chiar dacă este o situaţie critică, un creştin adevărat şi un creştin trăitor se va adapta situaţiei”, a afirmat părintele arhimandrit.

Foto: Basilica.ro și ziarullumina.ro

Peste 100 de voluntari ai Catedralei Naționale sunt implicați în lupta cu noul virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *