Turismul românesc se schimbă total. Nimic nu va mai fi la fel. Adio, bufet suedez!

După ce vor înceta restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, hotelurile și restaurantele se vor deschide, în jurul datei de 1 iunie, potrivit transparentnews.ro

Anunțul a fost făcut de către Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România).

„O perioadă de timp, probabil că nimic nu va mai fi la fel, după 15 mai. Hotelurile nu au fost închise, oficial, niciodată. Restaurantele au fost închise. Hotelurile vor putea fi frecventate începând din 15 mai. Vine și sezonul…

România turistică este o Românie profund sezonieră și dacă toți hotelierii de pe litoral și din Delta Dunării vor pierde acest sezon, va fi foarte, foarte greu pentru ei”, a spus Dragoș Anastasiu.

Numai că, nu trebuie să ne mai așteptăm ca servirea să mai fie la fel ca înainte de pandemie.

„Eu cred că va fi turism în România începând din luna iunie – iulie, dar va fi altfel. Sunt foarte mulți care fac eforturi și să știți că sunt standarde noi de igienă. Am rămas plăcut surprins cât de multă preocupare pentru implementarea lor este deja de vreo trei-patru săptămâni.

Veți vedea că hotelurile și restaurantele din România se pregătesc intens și va fi un alt fel de a fi împreună, acolo, dar vom fi deschiși și cred că lucrurile se vor relua începând din 1 iunie”, a spus Anastasiu.

Acesta este de părere că unitățile de cazare și restaurantele ar putea schimba modul în care se va servi masa, precum și felul în care vor fi împărțite locurile pe plajă.

„S-ar putea ca anul acesta, în România, să nu mai vedem neapărat bufetul suedez la micul dejun, ca să nu mai stăm la coadă și să ni se servească la masă. S-ar putea să vedem din ce în ce mai multă servire în camere, să nu mai putem să intrăm toți într-un restaurant și să fim obligați să scoatem jumătate din mesele de acolo.

S-ar putea să nu mai putem să punem mesele împreună ca să stea mai mult de o familie la masă”, este de părere președintele Camerei de Comerț Româno-Germane.

Nici mersul la plaja nu va mai fi ca în trecut.

„S-ar putea să vedem măsuri de dezinfecție puternice la fiecare schimb de masă, să avem inclusiv oameni care vin să ne servească la masă care să poarte măști.

N-am fost obișnuiți cu o astfel de viață și un astfel de a face turism, dar cu siguranță ne vom obișnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearceaf lângă cearceaf și va trebui să ne distanțăm cumva unii de ceilalți”, susține Anastasiu.

Deocamdată nu se știe clar dacă hotelurile și restaurantele se vor redeschide de la 1 iunie. Cert este că după 15 mai se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *