Traian Băsescu aruncă bomba: „Trebuia să se mențină starea de urgență până la 15 iunie”

Foto: b1tv.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, la Romania TV, că starea de urgență trebuia menținută până la data de 15 iunie, potrivit transparentnews.ro

„Criza poate fi, dar atenție, nu mai e ca cea din 2009-2010. Numai Ponta crede că sunt la fel, dar nu e. Atunci, guvernele au rămas fără bani, nu au avut de unde să se împrumute. Acum, bancile nu mai sunt în dificultate. Acum e diferit. Bani sunt.

Problema e în China din cauza scăderii încrederii consumatorilor. Aceștia nu mai sunt dispuși să scoată bani din buzunar. Acum avem o criză a lipsei de consum. Asta blochează în primul rând producția industrială”, a spus Băsescu.

În legătură cu majorarea alocațiilor și pensiilor, Băsescu a spus că acest lucru nu ar trebui să se facă așa cum s-a promis.

„Până la alocații și pensii, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acesta”, a adăugat fostul președinte.

,,Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Mă uit la marele economist Ponta. Ăsta nu înţelege nimic din economie. Mai şi confundă cele două crize, cea din 2010 şi cea de acum. Vine şi întreabă de ce împrumută Cîţu bani. Împrumută pentru că aţi lăsat voi, PSD, un deficit de 4,5%. Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi”, a mai spus fostul președinte.

„Guvernul ar trebui să împrumute bani pentru investiții. În primul rând ar trebui 10 milioane de euro pentru contruirea autostrăzii Transilvania și 10 milioane de euro pentru sistemul de irigații. Sunt foarte importante și asigură locuri de muncă.”, a adăugat Băsescu.

Despre starea de alertă, Băsescu a spus: „În ceea ce privește starea de alertă, mi-e foarte greu să înțeleg ce este aia, după bâlbâielile guvernului. Trebuia să se mențină starea de urgență până la 15 iunie, urmată de starea de relaxare. Starea de alertă nu este explicată în Constituție”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *