La mare, la soare…Românii cu gândul la vacanță. Care sunt tarifele la hoteluri pe litoral

După ce președintele Iohannis a anunțat, joi, că se deschid plajele începând cu data de 1 iunie,  numărul de rezervări pe litoral s-a triplat, potrivit transparentnews.ro

În acest context, foarte mulți români au început să rezerve atât vacanțe last minute pe litoral, începând cu acest weekend, cât și sejururi în lunile iulie și august sau chiar septembrie.

„În ceea ce ne privește, având în vedere că operăm online, e foarte ușor să monitorizăm reacția imediată a turiștilor. Astfel, am constatat o creștere puternică a traficului pe site-ul nostru în minutele imediat următoare anunțului președintelui. După anunț, au început să curgă rezervările, iar acest ritm s-a păstrat toată ziua de ieri și a continuat și astăzi”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al unei agenții de turism.

Doar într-o singură zi numărul de rezervări a fost de trei ori mai mare decât în oricare dintre zilele anterioare. Solicitările au venit de la români din întreaga țară.

„Ne așteptăm ca tendința de creștere să se accentueze în următoarele săptămâni și, cumva, după 15 iunie să revenim la nivelul de anul trecut. Chiar dacă va exista o presiune în ceea ce privește cererea, tarifele nu vor fi majorate, o garanție pe care o putem oferi turiștilor care-și achiziționează pachetele prin intermediul agenției”, a mai spus Ionuț Nedea.

Pentru prima jumătate a lunii iunie, în Mamaia, o cameră într-un hotel de 2 stele poate fi rezervată de la 113 lei pe noapte, la 3 stele – de la 115 lei pe noapte și la 4 stele de la 212 lei pe noapte. În celelalte stațiuni, tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 81 de lei pentru un hotel de 2 stele și de la 100 de lei pentru unul de 3 stele.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *