A început recuperarea biletelor de tratament balneare. Anunț important făcut de Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat miercuri că au început procedurile de recuperare a biletelor de tratament balnear.

Beneficiarii biletelor de tratament balnear pot reveni, începând de astăzi, pentru a începe procedurile de recuperare așa cum au fost prescrise de medicul lor de specialitate”, transmite ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

De asemenea, Violeta Alexandru, a mai spus că s-au luat toate măsurile necesare pentru ca beneficiarii acestor tratamente să fie cazați în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus.

„Eu verific ca totul să fie pus la punct, știu că și-au dorit să revină pentru că au diverse afecțiuni și au nevoie de tratament dar îi rog să aibă și grijă. Ca totul să fie bine, toți trebuie să avem grijă. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a fost pe teren, de asemenea. La fel și Directorul General al companiei care gestionează bazele de tratament pentru pensionari (TBRCM).

Am vrut să mă asigur personal că totul este pregătit în detaliu pentru ca aceștia să se poată caza și urma tratamentele în condiții de siguranță. Hotelul Dacia, din Covasna, una din bazele de tratament, s-a pregătit ca să primească primele persoane. Deja începuseră să sosească, urmând ca intrarea în circuit să se realizeze în mai multe tranșe, zilnice, tocmai pentru a se evita aglomerarea.

Sunt oameni cu diverse afecțiuni, majoritatea pensionari, cărora le doresc odihnă plăcută și multă sănătate. Seriile dar și condițiile de cazare sunt disponibile atât pe site-ul TBRCM cât și la casele județene de pensii”, transmite Violeta Alexandru.

CNPP reia activitatea de acordare a biletelor de tratament balnear, după aproape 3 luni de zile în care această activitate a fost suspendată ca urmare a situaţiei actuale. Amintim că activitatea la stațiunile balneare a încetat la data de 16 martie, odată cu declararea stării de urgență.

Persoanele interesate pot depune cererile la casa de pensii în a cărei rază teritorială domiciliază.

În România sunt 31 de staţiuni balneare, conform datelor publice. În 2018 în aceste staţiuni au fost peste 1 milion de turişti

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *