Români torturați de mafioții italieni. „Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii!”

Povestea dramatică a doi români, frate și soră, plecați la muncă în Italia a luat sfârșit.

Doi frați români, frate și soră, au plecat de ceva timp în Italia pentru a munci în agricultură, în sparanța că vor reuși să strângă ceva bani pentru a avea un trai mai bun la întoarcerea în țară.

Au ajuns să lucreze la o fermă din Trinitanapoli, regiunea Puglia, Italia, la cules de roșii. Salariul era foarte mic, de doar, 1,5 euro pe oră, dar cei doi frați au acceptat chiar și așa să rămână la muncă.

Numai că, la scurt timp după ce au început munca, au fost călcați de mafioții din clanul Carbone care le-a cerut taxa de protecție.

De atunci a început coșmarul celor doi frați români.

Vito Carbone, 26 de ani, rudă a unui membru al clanului Carbone, activ în Puglia, a mers de mai multe ori la domiciliul celor doi frați români pentru a le cere bani. Potrivit declarațiilor celor doi români, Vito Carbone era mereu însoțit de patru bărbați . I-a amenințat pe români că vor fi bătuți și alungați din localitate, dacă nu cotizează cu o sumă de bani lunar.

Vito Carbone, către doi frați români, în timp ce flutura un cuțit:

„Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii! Ați venit în Italia să ne furați locurile de muncă, așa că trebuie să ne dați bani. Dacă nu, vă vom alunga din Trinitapoli.”

Anul trecut, mafioții au intrat peste români, care refuzau să plătească. Dacă nu au găsit niciun ban mafioții i-aqu luat la bătaie. Românii au reușit să fugă din Trinitanapoli dar primul popas l-au făcut la poliție, unde a spus tot ce l-i s-a întâmplat. Au apucat să depună o plângere la carabinieri.

Cazul a fost cercetat aproape un an, iar Carbone a fost găsit vinovat pe 22 iunie de Tribunalul din Foggia și va trebui să răspundă penal pentru amenințare, tentativă de extorcare și port ilegal de armă albă.

Cum acționau mafioții

La interogatoriu, Vito Carbone a declarat că le-a împrumutat bani celor doi români, bani care nu i-au fost înapoiați.

Vito Carbone devenise unul dintre șefii clanului, după moartea lui Cosimo Damiano, unchiul său. Liderul clanului mafiot „Carbone-Gallone”, Cosimo Damiano Carbone, a fost împușcat în primăvara anului trecut, pe 14 martie, într-o răfuială cu altă grupare criminală, „De Rosa – Miccoli – Buonarota”.

Atacul a venit după ce Pietro De Rosa, unul dintre liderii cartelului rival, fusese ucis în ianuarie. Cele două grupări se luptă de mai mulți ani pentru hegemonia activităților ilicite de trafic de droguri. Giuseppe Gallone, Cosimo Damiano Carbone și Pietro De Rosa Din 2003 și până 2019, conflictele dintre clanuri din Trinitapoli au numărat 12 morți. Opt membri ai clanului Carbone-Gallone, între care și liderul Giuseppe Gallone, au fost arestați în iunie 2019.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *